Thursday, May 12, 2011

Bir Şikayet!




Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri olarak eve çıkmaya karar verdikten sonra görüştüğümüz GÜRSOY EMLAK yetkilileri Yalancıdır,bunu idda ediyorum ve duyurma ihtiyacı hissediyorum çünkü kontrat için gittiğimizde engelleyici sözkonusu bir durum yokken bize defalarca ev sahibine ulaşamadığı yalanını söyledi fakat bunu söylerken ,ev sahibinin telefonunun bizde olduğunun bilincinde değildi ve biz ilk denememizde ulaştık ve ev sahibi buluşup tanışmayı kabul etti.Ne hikmettir ki ,aynı anda GÜRSOY  EMLAK başta aksini idda ederken ,evsahibinin öğrenciye ev vermeyeceğini arayıp söyledi. Ertesi gün ne tesadüf ki ev sahibi de öğrenciye ev vermeyeceklerini söyledi .Hem de Tıp fakültesinde bölüm başkanı bir hocamızın bize referans olmasına rağmen ...

   Biliyormusunuz Edirnede yurtlardaki yoksul öğrenciler etütlerde uyuyorlar.Yaklaşık 2000 örenci 8 kişilik odalarda kötü koşullarda kalıyor.Çünkü ağız birliği yapmış bu emlakçılar 1+1 evlerden bile yakıtsız 600 lira istiyorlar. Ev sahibinin aklını farklı şeylerle doldurarak ,kendi üç kuruşluk çıkarı için aldatan Gürsoy Emlak ve diğerleri bilsin ki mezun olduğumuzda elbette onun dökük hizmetine ihtiyaç duymayacak derecede iyi durumda olacağız,-hem vicdani hem akli açıdan- ,fakat ne acıdır ki ,insanlar bizleri 8 kişilik 12 metrekare odalık yurtlarda kalmaya mahkum ederek ,Türkiyenin geleceği olmamızı bekliyorlar ve aslında giren herkesin mağlup olduğu bir yarışa sokmaya çalışıyorlar ,tek kuralın yenmek ,tek gerçeğin rekabet olduğunu bir yarışa....,insan sormadan edemiyor ,ne için Türkiyede kalıp emek verelim ,yalancı ,çıkarcı bu emlakçı için mi?Yoksa aksine  nadiren rastladığımız öğrenci düşmanı ,para düşkünü merhamet bilmez hayır bilmez insanlar için mi ?Bana bu ülkede çalışmak için  bir tek somut neden söyleyin!!!!



       Yüreğimde geçmişimize ,yaşlılarımıza duyduğum sevgi,geleceğe duyduğum inanç;  sayısı az görünen fakat sevgiye ,iyiye,paylaşıma ve güzele olan inançlarının kuvvetine inandığım ,kudretli dirayetli insanlar olmasaydı ,ülkem için çalışmayı bırakabilirdim.
    Bilinçsiz boşluktaki gençlerinize çok kızmayın ,onların bu durumlarında sizlerin payı büyük.Şu durumda onlara bir tek somut neden söyleyemezsiniz.
Ayrıca ;

   Öğrencisini,öğrenci olduğu için  Çanakkale Savaşına bile göndermek istemeyen bir milletin torunları ,nekadar da yozlaşmış,kendisine geçici verilmiş metalara tapar olmuş......
   Komik bir durum gerçekten , öğrenci olduğumuz ilk günden itibaren çalışıyor olmanız,çok iyi derecede işler çıkarmış olmanız ,ahlaki yaşıyor olmanız hiç biri önemli değil , öğrenci etiketi ile ev sahibinin sizinle  tanışmaya bile tenezzül etmeden reddetmesi ,uçuk fiyatlar istemesi muhtemel.(Benim karşılaştığım kişi asistan doktor babası düşünün artık... )
Edirnedeki ev sahiplerini azıcık insafa çağırıyorum  ve hatırlatmak istiyorum .Biz bu şartlarda okuruz da,yetişiriz de ,yetiştiririz de .Acaba bizlerin idarede olacağı , seven yüreklere, sevgiyle hükmedeceğimiz dönemde, yaşlanmış olacak bu insanlar ve aynı zihnityette yetiştirdikleri çocukları; sizler bu bencil karakterle nasıl yaşayabileceksiniz!!!

No comments:

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2015

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2015

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2015

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2011

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2009

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2007

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2008

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2015

Kendi Çalışmalarım

Kendi Çalışmalarım
2009